#### 2017 TRANSPLANT SYMPOSIUM REGISTRATION FORM Early Registration (deadline is September 1, 2017) Registration Physician \$75.00 includes light Non-Physician \$50.00 breakfast, assorted box Late and On-Site Registration (after September 1, 2017) lunch, snacks Physician \$100.00 and beverages. Non-Physician \$75.00 Credit card payments: Credit card payments must be submitted online at https://ccme.osu.edu Go to Conferences and look for the 2017 Professional Transplant Symposium on 9/8/17.

Mail registration form with payment to: OSOTC, Attn: Education, 1144 E.

Check payments: Make payable to OSOTC (TIN: 31-1143811)

Home Rd, Suite B, Springfield, OH 45503-2797

Name (Last, First):	
Degree/Specialty:	
Institution:	
Email Address: *Required	
Address:	
City, State, Zip:	
Phone:	
Special Dietary Needs:	

### **CANCELLATION POLICY**

Requests for cancellation must be received by phone, email or fax on or before 5pm EST, September 1, 2017. Requests received by this date will receive a full refund. No refunds can be made for cancellation requests received after 5pm EST, September 1, 2017.

## **ACCREDITATION STATEMENT**

The Ohio State University Center for Continuing Medical Education (CCME) is accredited by the Accreditation Council for Continuing Medical Education (ACCME®) to provide continuing medical education for physicians.

## **AMA CREDIT DESIGNATION STATEMENT**

The Ohio State University Center for Continuing Medical Education designates this live activity for a maximum of 6.0 *AMA PRA Category 1 Credit*(s) $^{\text{TM}}$ . Physicians should claim only the credit commensurate with the extent of their participation in the activity.



# 2017 Professional Transplant Symposium

Friday, September 8, 2017

8:30 am - 4:00 pm

Longaberger Alumni House Sanders Grand Lounge 2200 Olentangy River Road Columbus, OH 43210

# 6.0 AMA PRA Category 1 Credit(s) TM will be available CEPTC credits also available

# **PLANNING COMMITTEE**

Elmahdi Elkhammas, MD, Chairman, Ohio State Univ. Wexner Med. Ctr. Marie Budev, DO, MPH, FCCP Cleveland Clinic
Tayyab Diwan, MD University of Cincinnati Medical Center
Bijan Eghtesad, MD Cleveland Clinic
Don Hayes, MD Nationwide Children's Hospital
Annette Humberson, LISW Cleveland Clinic
Stephen Kirkby, MD Nationwide Children's Hospital
Amy Pope-Harman, MD Ohio State University Wexner Med. Ctr.
Robert Schilz, MD Univ. Hospitals of Cleveland Case Medical Ctr
Laura Stillion, MHA, FACHE Ohio State Univ. Wexner Med. Ctr.

Greg Tiao, MD Cincinnati Children's Medical Center

	MEETING AGENDA
8:30	Registration and Continental Breakfast
8:55	Welcome and General Business (5 min intro)  Dr. Elmahdi Elkhammas- Ohio State University Wexner Med Ctr
9:00	<b>Donation after Circulatory Death Best Practices (25 min)</b> Dr. Bryan Whitson-Ohio State University Wexner Med Ctr
9:25	Sex, Drugs and Pregnancy after Lung Transplant (30 min) Dr. Marie Budev- Cleveland Clinic
9:55	PTSD Post Lung Transplantation: What do we know? (25 min) Dr. Shruti Gadre- Cleveland Clinic
10:20	A New Protocol for Depression and Anxiety Screening in Pre and Post-Liver Transplant Patients (20 min)  Alex Gee, PsyD- University of Cincinnati Medical Center Lauren Dick, MSW, LISW- University of Cincinnati Medical Center Lynn Swartz, MSW, LISW- University of Cincinnati Medical Center
10:40	Advance Directives: More Than Just a Piece of Paper (20 min) Jennifer Garrett, MPAS, PA-C- University of Cincinnati Med Ctr
11:00	Telemedicine to Improve Care Delivery Post-Liver Transplant (30 min)  Tiffany E. Kaiser, PharmD- University of Cincinnati Medical Center
11:30	Lunch-30 Min break (OSOTC Board Meeting-1 hour)
12:00	Ohio Solid Organ Transplantation (OhioSOT) Research Network (10 min) Dr. Dmitry Tumin- Nationwide Children's Hospital
12:10	Ex vivo Normothermic Machine Perfusion Preservation for Human Liver Transplantation- the 1 <sup>st</sup> report in the US (15 min) Dr. Qiang Liu- Cleveland Clinic
12:25	The Current Landscape of Insurance for Transplant Patients (25 min)  Donna Jones- Ohio State University Wexner Med Ctr

12:55	Adverse Event Review and Databasing: Learning from Our
	Opportunities (30 min)

Joshua Gossett, DNP, MBA, RN, FACHE-Cincinnati Children's Med Ctr Michael Lake- Cincinnati Children's Medical Center

1:25 Collaboration within Solid Organ Transplant Programs to Improve Standardization and Knowledge Sharing (30 min)

Laura R. Hatcher, MSN, APRN, PPCNP-BC- Cincinnati Children's Med Ctr

1:55 Break (15 min)

# Focused Session: Nutritional Optimization Pre-Transplant

2:10 Nutritional Implications and Interventions for Non-Alcoholic Fatty Liver Disease (30 min)

Jennifer Kerner RDN, LD- University Hospitals of Cleveland Med Ctr

2:40 Nutrition and Sarcopenia (30 min)

Dr. Srinivas Dasarathy- Cleveland Clinic

3:10 Learning from Adverse Events: Case Study of Frailty in Liver Transplant- 27 year old patient (25 min)

Renee Wieman, RD, LD, CNSC- Cincinnati Children's Med Ctr

- 3:35 Collaboration, Evaluations and next steps (15 min)
- 3:50 Adjourn

## **COURSE GOALS**

- ❖ To provide a statewide forum for exchange of new scientific and clinical information relevant to solid organ transplantation
- ❖ To create an interactive environment for the interchange of ideas regarding care and management of organ recipients
- ❖ To facilitate discussions of psycho-social, ethical and regulatory issues related to solid organ transplantation
- To collaboratively evaluate the successful and unsuccessful practices which drive outcomes